Manifesto


Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ εμφανίστηκε από το πουθενά, στην ελληνική μπλογκόσφαιρα, γύρω στο Νοέμβρη του 2007. 
Συστήθηκε ως ένα "ιστολόγιον ειδησεογραφικόν με βλέμμα ελαφρώς εσχατολογικόν". 

Έκτοτε φαίνεται ότι έχει αλλάξει προφίλ, αλλά η προειδοποίηση (warning!) παραμένει!

Ειδικότερα:
ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ κατά την μετεωρολογία:




Κόκκινος ουρανός σημαίνει ότι θα φυσήξει.
Κόκκινος ουρανός πριν ανατείλει ο ήλιος, είναι σημάδι βροχής.
Ουρανός ροδοκόκκινος στη δύση του ήλιου, σημαίνει ωραίο καιρό.
Όταν το χρώμα του ουρανού είναι θόλο σκοτεινό ή βαθύ κόκκινο, δείχνει βροχή και αέρα.


Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ κατά τα λόγια του ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ:





«Και καθώς ήρθαν κοντά του οι Φαρισαίοι και οι Σαδδουκαίοι, πειράζοντάς τον, ζήτησαν να τους δείξει ένα σημείο από τον ουρανό. Και εκείνος, αποκρινόμενος σ' αυτούς, είπε: Όταν γίνει βράδυ, λέτε: Καλός ο καιρός, επειδή, ο ουρανός κοκκινίζειΚαι το πρωί: Σήμερα είναι χειμώνας, επειδή, ο ουρανός κοκκινίζει σκοτεινιάζοντας. Υποκριτές, το μεν πρόσωπο του ουρανού ξέρετε να [το] διακρίνετε, τα σημεία των καιρών, όμως, δεν μπορείτε;» (Κατά Ματθαίον Ευαγγέλιο 16:2,3)

Άρα ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ σημαίνει "The End is near"
Στον ΚΟΚΚΙΝΟ ΟΥΡΑΝΟ θα βρείτε θέματα και ειδήσεις (κυρίως από το εξωτερικό) που καμιά φορά περνάνε στο «ντούκου» ή δεν βλέπουν ποτέ το φως της δημοσιότητας.
Μίας «δημοσιότητας» κατά κύριο λόγο - αν όχι απόλυτο – κατευθυνόμενης, στο να κοιμίσει ή να αποπροσανατολίσει ή να τρομάξει τον «μέσο άνθρωπο» ταΐζοντας τον «γυαλιστερά σκουπίδια».
- «Σήμερα οι άνθρωποι μαθαίνουν να γοητεύονται από όλα τα γυαλιστερά σκουπίδια και να αγνοούν τα σημαντικά γεγονότα» - Νόαμ Τσόμσκι.
Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ...
ΔΕΝ είναι εκκλησιαστικό blog.
ΔΕΝ είναι "θρησκευτικό" blog.
ΔΕΝ είναι πολιτικό blog.
ΔΕΝ ανήκει πουθενά.
ΔΕΝ επιθυμεί να κατηχήσει κανέναν.
ΔΕΝ επιθυμεί να πείσει κανέναν!
ΔΕΝ επιθυμεί να προσβάλει κανέναν.
ΔΕΝ διεκδικεί το «αλάθητο».
ΔΕΝ έχει απαντήσεις για όλα.
Προσοχή! Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ είναι ένα ιστολόγιο γεμάτο αδυναμίες.

Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ Δεν εκφράζει τίποτα άλλο παρά τους περίεργους προβληματισμούς του διαχειριστή του.
Είναι ένα άτομο που υιοθέτησε το όνομα SkyWatcher.
My name is SkyWatcher


            

32 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Περιδιαβαίνοντας τα μονοπάτια του ουρανού, ανακάλυψα την ομορφιά του...άλικου.
Του....κόκκινου του αίματος της καρδιακής περιτομής, από την χαραγμένη πάνω της γραφή του ονόματος Εκείνου.
Ελπιδοφόρα διαπίστωση, να ανακαλύπτεις αδελφούς ορθόδοξους, με ευωδιά πνευματική, και ούς ευήκοον.
Να αφουγκράζονται τα σημεία των καιρών και να δίνουν μαρτυρία γι' αυτά.
Συνέχισε κόκκινε ουρανέ...έχεις πολλόύς συνοδοιπόρους.

Ανώνυμος είπε...

Τα άρθρα είναι καταπληκτικά !. Ο Θεός να σου δίνει δύναμη και χρόνο καλύπτοντας παράλληλα όλες τι βοιωτικές σου ανάγκες, ώστε και εμείς να απολαμβάνουμε ένα με δύο άρθρα την ημέρα !!. Μείνε ταπεινός για να απολαμβάνουμε τη Χάρη Του επάνω σου.

Ανώνυμος είπε...

πολυ ωραια και ενδιαφεροντα τα αθρα που δημοσιευεις ο Θεος να σε ευλογει

Ανώνυμος είπε...

Τι σημαίνει η Μακεδονία είναι ελληνική; Και ποια σχέση έχει αυτή η τόσο έκδηλη υπεράσπιση ενός όνοματος ( Μακεδονία ), που γίνεται παιχνίδι στα χέρια των ισχυρών αυτού του κόσμου, αποπροσανατολίζοντας τους ανθρώπους από βασικά τους προβλήματα, με το λόγο του θεού; Επιπλέον πως μπορείτε και διαφημίζεται με τόση άνεση τα κατορθώματα του μέγα Αιμοσταγή Αλέξανδρου; Μήπως όλα αυτά ήταν κατά εντολή θεού;

SkyWatcher είπε...

Ευχαριστώ τους τρεις πρώτους ανώνυμους.

Για τον τέταρτο:

Η απάθεια μπροστά στην διαστρέβλωση της ιστορικής αλήθειας δεν αποτελεί χριστιανική αρετή.

Η ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ στο σύνολό της συνταυτίζεται απόλυτα με την ιστορική αλήθεια, στο ότι οι ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ήταν φύλο ΕΛΛΗΝΙΚΟ.
Αν θέλεις ρίχνεις μια ματιά στοΠοια Μακεδονία επισκέφτηκε ο Απόστολος Παύλος;;; (Α΄ Μέρος)
και
το Β΄Μέρος


Για το αν ο Μ. Αλέξανδρος ήταν "αιμοσταγής" (ή "σφαγέας" κατά τον ομοιδεάτη σου Νίμιτς), όπως καταλαβαίνεις χωράει πολλή συζήτηση που δεν θα την κάνω από εδώ.
Αν θέλεις μόνο σκέψου γιατί άραγε αυτόν τον "αιμοσταγή" τον τιμούν ακόμα εκεί κάτω στο Πακιστάν και στο Αφγανιστάν. Εκεί όπου έχουν εγκατασταθεί τα τελευταία χρόνια εκείνοι οι καλόκαρδοι εκπρόσωποι της γνωστής Οργάνωσης Ειρήνης του κ. κατόχου Νόμπελ Ειρήνης.

Α, μην ξεχάσω. Αυτό το "ισχυροί" που γράφεις σε ποιους αναφέρεσαι;
Προφανώς σε αυτήν την υπερδύναμη που ονομάζεται Ελλάδα, έτσι;

Ανώνυμος είπε...

Σαφώς και η απάθεια (όρος υπό συζήτηση ) δεν αποτελεί χριστιανική αρετή. Όμως, αυτό που πρόβαλα σαν καλοπροαίρετη ερώτηση είναι σε τι οφείλει η "δράση" για την υπεράσπιση ενός ονόματος, μιας ετικέτας στην τελική; Μήπως θα είναι αυτή που θα καθορίσει την συνείδηση των ανθρώπων και θα λύσει τα προβλήματά τους;
Ή μήπως είναι αυτή που θα μας φέρει πιο κοντά στο θεό;

Έαν όλοι οι άνθρωποι του κόσμου είμαστε αδέρφια,(όπως και πιστεύω) τότε το μόνο που θα έπρεπε να μας ενδιαφέρει είναι το πως θα έρθουμε πιο κοντά ο ένας στον άλλον, και όχι το πως θα διεκδικήσουμε τις "τιμές" των νεκρών αυτού του κόσμου.

Αν οι άνθρωποι του Πακιστάν και του Αφγανιστάν τιμούν τον Αλέξανδρο αυτό δε μου λέει κάτι. Και εδώ στην Ελλάδα οι "χριστιανοί" του Καρατζαφέρη τιμούν τον Χίτλερ.
Αν θα έπρεπε κάποιον να τιμούν=(πράττω ανάλογα) με όλη τους την καρδιά οι άνθρωποι είναι ο Χριστός και μόνο αυτός.
Και όταν αναφέρομαι στους ισχυρούς σαφώς και στοχοποιώ τους εξουσιάζοντες της κάθε χώρας.
Όσο για τους υπαινιγμούς και την ειρωνία που αφήνετε για τις θέσεις μου (ομοιδεάτη του Νίμιτς), φανερώνουν το λιγότερο κακή διάθεση.

Καλή Χρονιά

SkyWatcher είπε...

Φίλε ανώνυμε.

Εφόσον εκλαμβάνεις ως ειρωνεία και 'κακή διάθεση'(σίγουρα, δεν είναι και η καλύτερη) το σχόλιο περί Νίμιτς, εντάξει, να το πάρω πίσω.

Τώρα για την σύνδεση Μ. Αλέξανδρου – Χίτλερ τι να πω;
Πάντως δεν έχω αντιληφθεί να τιμούν τον Χίτλερ οι «χριστιανοί» (όπως τους βάζεις σε εισαγωγικά, προφανώς έχοντας την ιδιότητα να αναγνωρίζεις τους χωρίς «», στους οποίους κάτι μου λέει, ότι τοποθετείς τον εαυτό σου- συγνώμη και πάλι για την ‘κακή διάθεση’) του Καρατζαφέρη. Θα με ενδιέφερε να δω που στηρίζεται η άποψή σου, αν και ξεφεύγει η κουβέντα πολύ..

Δεν μίλησα γενικά για ‘απάθεια’. Μίλησα συγκεκριμένα για απάθεια μπροστά στην ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΣΗ της ιστορικής αλήθειας. Και εσύ μίλησες για "ταμπέλες" και τιμές «ΝΕΚΡΩΝ». Οι οποίες, όπως λες, "δεν λύνουν προβλήματα" και «δεν μας φέρνουν «κοντά στον Θεό».

Θα κάνω μία παιδαριώδη σκέψη.

Ας πούμε ότι μεταφερόμαστε νοερά στο ορεινό παραδοσιακό χωριό Βαλκανοχώρι. Μετά τον θάνατο λοιπόν, της μάνας του «Λάκη» (γόνος παλαιάς οικογένειας του χωριού και γνωστός χριστιανός, χωρίς εισαγωγικά), έρχεται ο γείτονας «Πάκης» (μεταναστεύσας προ ολίγων ετών στο χωριό και γνωστός ως ολίγον κακομοίρης) και του λέει : «Ξέρεις κάτι ρε Λάκη; Η μάνα σου δεν ήταν μάνα σου, αλλά μάνα μου!». «Καλά», λέει ο Λάκης. «Ας τον τρελό στην τρέλα του. Θα χαλάσουμε τις καρδιές μας;» Έλα όμως που ο Πάκης το προχωράει το πράγμα. Δεν φτάνει που το λέει κάθε ημέρα στον Λάκη και τον ‘πρήζει’. Κάποια στιγμή μαζεύει όλο το χωριό και τους ανακοινώνει επίσημα ότι η μάνα του Λάκη, κακώς λέγεται μάνα Λάκη, καθώς δεν είναι μάνα του Λάκη, αλλά δικιά του! Ανακοινώνει επίσης, (ο ‘κακομοίρης’) ότι σκοπεύει να αναγείρει μνημείο στο κέντρο του χωριού, προς τιμήν της, και να εκδώσει και βιβλίο με τίτλο «Η ζωή με την αγαπημένη μου μαμά». Εντωμεταξύ έχει τυπώσει εκατοντάδες φωτογραφίες με τον ίδιο και τη μάνα του (Λάκη/Πάκη) αγκαλιά, τις οποίες μοιράζει στους συγχωριανούς, ενώ έχει στήσει ειδική ιστοσελίδα στο Ίντερνετ (ο ‘κακομοίρης’) στην διεύθυνση www.My Mom.com με ‘ιστορικά ντοκουμέντα’ και ‘πλούσιο φωτογραφικό υλικό’ και το παιχνίδι όσο πάει και χοντραίνει. «Εντάξει», λέει ο Λάκης, βαριαναστενάζοντας. «Αρχίζει να με εκνευρίζει», μονολογεί, «αλλά εγώ είμαι ανώτερος άνθρωπος και με ιστορία». Έλα όμως που κάποιοι συγχωριανοί από το πολύ πες, πες, πες, όταν μιλάει ο «ανώτερος άνθρωπος» για την μαμά του, τον κοιτάνε περίεργα και ξεροβήχουν, ενώ όταν συναντάνε τον Πάκη του λένε «Α, ρε Πάκη, τι καλή ήταν η μανούλα σου» και "βρε τελικά, πόσο της μοιάζεις! Φτου σου!"...
Το πράγμα αρχίζει να ξεφεύγει όταν ο ‘τρελός’ και ‘κακομοίρης’ ξεκινάει δικαστικούς αγώνες! Ζητάει όλη η περιουσία της (αμφισβητούμενης) μαμάς να περάσει σε αυτόν και να αποκλειστεί ο κακός Λάκης από κάθε περιουσιακό στοιχείο της ‘μαμάς’, να σηκωθεί να φύγει από το σπίτι της μαμάς ΤΟΥ, να του απαγορευθεί (του Λάκη), με απειλή μεγάλης χρηματικής ποινής, να την αποκαλεί ‘μαμά’ και να καταδικασθεί ως ‘σοβινιστής', 'ρατσιστής', 'φασίστας΄ και μέλος της 'ΚουΚλουξΚλαν' εφόσον προβάλει αντιρρήσεις στην πρόταση αυτή. Σοκαρισμένος ο Λάκης, αρχίζει να ιδρώνει και να του ανεβαίνει η πίεση, ιδιαίτερα όταν μαθαίνει ότι πίσω από τον 'τρελό' και 'κακομοίρη' Πάκη, υπάρχει κάποια πάμπλουτη 'θεία από το Σικάγο' με διασυνδέσεις, που μπορεί να επηρεάσει τους δικαστές, ενώ έντρομος συνειδητοποιεί ότι κανένας πλέον στο χωριό του δεν πρόκειται να παρευρεθεί στο δικαστήριο ως μάρτυρας δικός του.
Και δεν έφταναν όλα αυτά. Ξαφνικά, μέσα σε όλη αυτήν την αναμπουμπούλα ακούγεται και μία φωνή από το πουθενά. "Λάκη! Λάκη! Τι θέλεις και ασχολείσαι με ΤΑΜΠΕΛΕΣ και ΝΕΚΡΟΥΣ;" "Άλλωστε, εσύ τέκνον μου, είσαι χριστιανός." Για κάποια στιγμή ο Λάκης αναρωτήθηκε. "Είναι άραγε η φωνή της συνειδήσεώς μου"; "Μήπως είναι ο... Θεός"; Και μετά του ήρθε μία πονηρή, μα πολύ πονηρή σκέψη. "Βρε μπας και είναι κόλπο της θείας του Πάκη";

Τέλος του παραμυθιού.

SkyWatcher είπε...

Για τα υπόλοιπα:

Λες ότι "όλοι οι άνθρωποι του κόσμου είμαστε αδέλφια". Λες; Δεν ξέρω, αλλά πιο πολύ μου ακούγεται σαν σχολικό ποίημα ή New Age φρασεολογία.

Τέλος, να ξεκαθαρίσουμε κάτι:
Το ιστολόγιο αυτό, όπως αναφέρεται και στο ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ, είναι αυστηρά προσωπικό. Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ δεν έχει ως στόχο να 'σώσει' τους ανθρώπους ή να τους φέρει "κοντά στον Θεό" όπως γράφεις. Είναι ελεύθερος να γράφει αυτά που θεωρεί σημαντικά και ενδιαφέροντα από την δική του την σκοπιά και την δική του οπτική γωνία. Για τον λόγο αυτό η θεματολογία του ποικίλει, ξεφεύγει από καθαρά θρησκευτικά, εκκλησιαστικά ή σωτηριολογικά 'καλούπια' και έχει σχέση με τους δικούς μου προβληματισμούς, σκέψεις και απόψεις. Ναι, δεν θα φέρουμε κοντά στον θεό τους ανθρώπους εάν μιλάμε για την ελληνικότητα της ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, αλλά ούτε και αν μιλάμε για την Λέσχη Bilderberg, την εγκληματικότητα, το περιβάλλον, τα εμβόλια, την τηλεόραση ή ό,τι άλλο. Ποιος σου είπε ότι είμαι εδώ για να μιλάω αποκλειστικά για τον Θεό; Είμαι ελεύθερος να μιλάω και για τον... Στρατηγό Lee και για τον Jerry Lee ή, αν θέλω, και για τον Bruce Lee!!!

Η πίστη στον Θεό δεν σε κάνει να αδιαφορείς για το ό,τι συμβαίνει στην ζωή, στην κοινωνία, στην πατρίδα σου και στον κόσμο. Δεν σου 'λιμάρει' την κρίση και την άποψη μόνο στα "περί Θεού". Πιστεύω ότι κι εσύ έχεις άποψη και πιθανώς και δράση και σε θέματα ΕΚΤΟΣ πνευματικής, θρησκευτικής ζωής. Απλά, κατά πάσα πιθανότητα, τα βλέπουμε διαφορετικά.

ΥΓ:
Μιλάς για τιμή στον Χριστό και μόνο σε Αυτόν. Αρχικώς συμφωνούμε. Αλλά: Η τιμή προς τον ΧΡΙΣΤΟ δεν ακυρώνει οποιαδήποτε άλλη τιμή. Π.χ. ο Χριστός δεν λέει να "τιμάμε τους γονείς μας"; Άλλο ο Ουράνιος Πατέρας και άλλο ο επίγειος πατέρας. Άλλο η Ουράνια Πατρίδα και άλλο η επίγεια πατρίδα. Το ένα δεν αναιρεί το άλλο. Και το ένα δεν υποτιμάει το άλλο.

Αυτά για προβληματισμό και STOP, γιατί ήδη έγραψα πολλά.

Καλή χρονιά επίσης.

Ανώνυμος είπε...

Σύντομος και με καλή διάθεση...

1)Καταρχήν έχεις το δικαίωμα να εκφράζεσαι όπως σου αρέσει. Και όχι επειδή το λέω εγώ ή κάποιο νομοθέτημα. Αλλά επειδή ως άνθρωποι είμαστε εκ φύσεως ελεύθεροι.

2)Δεν αμφέβαλα για τον προσωπικό χαρακτήρα του ιστολογίου αλλά για το περιεχόμενό του ή πιο σωστά για τον τρόπο με τον οποίο προσεγγίζει και προβάλει διάφορα ζητήματα. Εξάλλου η φύση του το κάνει να έχει και κάποιο αντίκτυπο σε αυτούς που το παρακολουθούν. Αν τώρα θεωρείς τον διάλογο μη θεμιτό, μπορώ να το σεβαστώ.

3)Δεν έκανα καμία σύνδεση του Χίτλερ με τον Μέγα Αλέξανδρο. Τουλάχιστον άμεση. Αυτό που ήθελα να δείξω είναι η απουσία ουσίας στο επιχείρημά σου (ότι ο Μέγας Αλέξανδρος τιμάτε και στην Ανατολή ). Αν η τιμή ( πράττω ανάλογα ), επαναλαμβάνω, δεν είναι η πράξη που συνδέει τον τιμών με τον τιμώμενο τότε στην καλύτερη περίπτωση μιλάμε για αδυναμία της ανθρώπινης φύσης ή στην χειρότερη για σκόπιμη υποκρισία. Και ο σύνδεσμος αυτός δεν μπορεί να είναι παρά η αξία/αξίες.

4)Αν βάζω τα εισαγωγικά το κάνω μόνο και μόνο για να τονίσω κάποιες αντιθέσεις. Τι σχέση έχει η ακροδεξιά ιδεολογία του Καρατζαφέρη και των υποστηρικτών του με τις διδασκαλίες του Χριστού; Καμία. Από τη μία έχουμε την μισαλλοδοξία, την καθαρότητα της φυλής, την ανελευθερία... και από την άλλη την Αγάπη χωρίς εισαγωγικά. Δε νομίζω ότι χρειάζεται να αναλύσω το συγκεκριμένο θέμα. Αν μη τι άλλο η ιστορία και η πραγματικότητα σήμερα έχουν πολλά να πουν.

5)Η ιστορική αλήθεια δεν είναι προφανώς πάντα ένα ομαλό και αθώο μονοπάτι, αλλά κρύβει παγίδες, σκοπιμότητες και πολλές φορές άγνωστα για μας στοιχεία. Ούτε είναι μια απλοϊκή υπόθεση κεντημένη στα μέτρα μας. Είναι πολυδιάστατη, και η κάθε της διάσταση έχει κάποιο βάρος. Και το βάρος αυτό είναι συνάρτηση των αξιών που χαρακτηρίζουν την εκάστοτε κοινωνία, τον άνθρωπο.

6)Τώρα όσον αφορά για το New Age και τα σχολικά μου ποιήματα, δεν έχω να πω κάτι. Το μόνο ίσως που θα μπορούσα να προσθέσω είναι πως θα προτιμούσα να έχω περισσότερα αδέρφια παρά πατρίδα.


Να είσαι καλά και συγχώρα με αν σε κούρασα

SkyWatcher είπε...

Δεν με κούρασες.
Ακονίζουμε την σκέψη μας όταν συζητάμε, εφόσον βέβαια, δεν πέφτουμε σε ύβρεις και γελοιότητες.
Ίσως τελικά, κάπου οι απόψεις μας συναντιούνται και κάπου απέχουν αρκετά χιλιόμετρα.
Όπως καταλαβαίνεις όμως, αυτή κουβέντα δεν τελειώνει και ο χώρος αυτός (των σχολίων) δεν προσφέρεται για μακριές συζητήσεις.
Εάν θέλεις, το e-mail του blog είναι στην διάθεσή σου.
Να σαι καλά και ο Θεός μαζί σου.

Ανώνυμος είπε...

OREOS O DIALOGOS SAS KAI MOU ARESAN KAI OI DIO APOPSIES, OMOS SAN ELEUTHEROS POU EIMAI KAI EGO MILAO ELEUTHERA.
EIMAI APO MAKEDONIA, ALA AUTO DEN ME KANEI ELEUTHERO. O MEGAS ALEXANDROS ODIGITHIKE ME TO IDIO PNEUMA, TIS BABILONIAS KAI TIS PERSIAS KAI TIS ROMIS, TO IDIO PNEUMA EINAI.
PRIN ANAGENITHO, IMOUN IPERIFANOS, TORA TO BLEPO SKOUPIDIA....APLA SKOUPIDIA.
XERETISMOUS...MOU ARESEI TO SITE...EN MERI...THELEI BELTIOSI STIN APOPSI..PANTOS SINEXISE, EUXOMAI O THEOS NA SE FOTISEI OSTE NA KATALABEIS, EIMASTE STIN ARXI!

EULOGIES THEOU.

Ανώνυμος είπε...

KAI...KATI TELEUTAIO...DEN MPOROUSA NA TO KRATISO JERRY LEE KAI BRUCE LEE...hehehe!!
O megas aleksandros itan aimostagis kai as timithike apo tous pakistanous aimostagis kai tous auganous aimostagis...afou metaksi tous oi aimostageis timountai.

O tou Xristou anthropos tima, auto pou o Theos tima.

Grigoris
Santo domingo.

Ανώνυμος είπε...

Αιμοσταγής ο Μ. Αλέξανδρος! Ο Πλούταρχος ενημερώθηκε;

Unknown είπε...

Συγχαρητήρια στον Κόκκινο ουρανό. Βρήκα στις αναρτήσεις του απαντήσεις και στοιχεία για πολλά θέματα που έψαχνα. Οι μισές αλήθειες των πληρωμένων ΜΜΕ συσκοτίζουν το νου και την κρίση του λαού μας. Έχουμε υποχρέωση, στο μέτρο των δυνάμεων μας, να δώσουμε σε όσους περισσότερους ανθρώπους την δυνατότητα να δουν μέσα από τα στοιχεία την αλήθεια.
Δυστυχώς όμως διαπίστωσα ότι μικρό ποσοστό συνανθρώπων μας μπορούν να συνδυάσουν τα στοιχεία και να αξιολογήσουν τον κίνδυνο που διατρέχει η πατρίδα μας, αλλά και οι ίδιοι.
Έννοιες και γεγονότα όπως παγκοσμιοποίηση, νέα τάξη, νόμοι του μίσους, λαθρομετανάστευση, αλλοίωση της ιστορίας, σιωνισμός, ελληνοτουρκική φιλία, έλευση αντίχριστου, RFID, οικονομική κρίση κ.α φαντάζουν δύσκολα και δυσνόητα.
Χρησιμοποίησα λοιπόν κομμάτια ή και ολόκληρες αναρτήσεις, με μικρές ή μεγαλύτερες παρεμβάσεις μου και επεξεργασία προέκυψε ένα κείμενο 30 σελίδων που αναφέρεται στην Νέα Παγκόσμια Τάξη. Το μοίρασα σε γνωστούς και φίλους Όταν είδαν τα γεγονότα που ήδη ήξεραν στην σωστή σειρά κατάλαβαν με έκπληξη ότι τίποτε από ότι συμβαίνει δεν είναι τυχαίο. Οι περισσότεροι από όσους διάβασαν το κείμενο αυτό έκτοτε βλέπουν, κρίνουν και ξέρουν πλέον ότι τίποτε δεν είναι έτσι όπως το παρουσιάζουν τα ΜΜΕ.
Θα ήθελα μάθω αν υπάρχει τρόπος ανάρτησης κειμένων σε μορφή acrobat και αν αυτό θα ήταν εύκολο και χρήσιμο για τον μέσο χρήστη του διαδικτύου.
Tasos

SkyWatcher είπε...

Τάσο,
Στείλτο αν θέλεις με κάποιο τρόπο.

Ανώνυμος είπε...

Φίλε Κόκκινε Ουρανέ, έχεις μήπως ασχοληθεί με το θέμα της WWF; Αν ναι, θα σε παρακαλούσα να μου πεις σε ποια χρονιά και μοιο μήνα της αρχειοθήκης έχεις σχετική ανάρτηση. Σ'ευχαριστώ όπως και να 'χει!

Praetorianos είπε...

Κορυφαίο blog. Συγχαρητήρια και σε ευχαριστούμε για το έργο σου!

Χωρίς Όνομα είπε...

Κάποιος ανώνυμος είπε...

"Τι σημαίνει η Μακεδονία είναι ελληνική;"


Η ερώτηση είναι παραπλανητική και μάλλον πρόκειται περί σοφιστείας (δηλ. παγίδας) και όχι ειλικρινούς ερωτήσεως.

Ιδού όμως η απάντηση:

Σημαίνει ότι ο όρος "Μακεδονία" και ό,τι αυτός συμβολίζει ανήκει ως πνευματική και πολιτιστική "ιδιοκτησία" στους απόγονους των αρχαίων Μακεδόνων. Και αυτοί είναι οι Έλληνες, όχι οι σλαβανάκατοι των Σκοπίων.

Αυτό δεν σημαίνει ότι οι σημερινοί Έλληνες είναι κατευθείαν απόγονοι των αρχαίων Μακεδόνων αλλά ότι σε αυτούς ανήκει -δικαιωματικά- η τιμή αλλά -ταυτόχρονα- και η ευθύνη μεταλαμπάδευσης του ονόματος αυτού στις επόμενες γενιές.

Οι Σκοπιανοί πέρα από τις γελοίες εδαφικές τους διεκδικήσεις, δεν μπορούν να απαιτούν ούτε το 0,1% αυτής της κληρονομιάς διότι:

1ον) Εγκαταστάθηκαν στην περιοχή ~800-1.000 χρόνια μετά την κατάλυση του Μακεδονικού Βασιλείου (Αυτοκρατορίας κατ' άλλους) από τους Ρωμαίους.

2ον) Δεν έχουν ΚΑΜΜΙΑ σχέση εθνοφυλετικά με τους Έλληνες, προέρχονται δε από σλαβικά φύλα με τελείως διαφορετική γλώσσα, ήθη και έθιμα.

και

3ον) Διότι όταν "ξύπνησαν" και μέσα σε μία νύχτα αποφάσισαν ότι δεν είναι Σλάβοι, Γιουκοσλάβοι, Βούλγαροι ή ξέρω 'γω, κάποιοι άλλοι ήδη υπήρχαν που χωρίς διακοπή από τον 1ο-2ο π.Χ. αιώνα είχαν "κατοχυρώσει" αυτή την ταυτότητα.

Όποιος δεν μπορεί να καταλάβει την πολιτικά υποκινούμενη πλάνη στην οποία έχουν υποπέσει οι Σκοπιανοί και όλη αυτή την ανοησία περί του ονόματος, ανήκει στις εξής κατηγορίες:

1ον) Είναι αμόρφωτος, αγράμματος ή απλά ανιστόρητος.

2) Έχει ιδεοληπτικές εμμονές, και το χειρότερο, οι εμμονές αυτές είναι κομματικής προέλευσης.

3) Είναι πληρωμένος "ατζέντης" και απλά κάνει την δουλειά του, πιστός στο αφεντικό που τον πληρώνει.

Δεν μπορώ να ξέρω σε ποιά κατηγορία ανήκει ο "ανώνυμος" αλλά εγώ στην θέση του θα ήθελα να ανήκω στην 3η. Διότι κανείς δεν διαφωνεί ότι σε αυτούς τους δύσκολους οικονομικά καιρούς το δικαίωμα στην εργασία είναι πέραν κάθε αμφιβολίας.





Επίσης η "έκδληλη υπεράσπιση" του ονόματος "Μακεδονία" ΚΑΜΜΙΑ σχέση ΔΕΝ έχει με "τα βασικά προβλήματα" των ανθρώπων ΟΥΤΕ με "το λόγο του θεού".

Απλούστατα έχει να κάνει με το δικαίωμα του οποιουδήποτε από εμάς να αντιστέκεται στην κάθε απόπειρα εναντίον του, κλοπής της κάθε μορφής "ιδιοκτησίας" του.

Τέλος δεν είδα πώς και πού "διαφημίζεται" (μάλλον λόγω ανορθογραφίας εννοεί "διαφημίζετε") ο Μ. Αλέξανδρος. Πάντως ο χαρακτηρισμός "μέγας Αιμοσταγής" δεν συναντάται -πουθενά- στην σοβαρή και επίσημη ιστορική καταγραφή, αν ο αγαπητός "Ανώνυμος" μας παρέθετε και την πηγή που το διάβασε, θα μπορούσαμε να συγκεκριμενοποιήσουμε την κουβέντα μας.

ΥΓ: Τώρα που το σκέφτομαι τον χαρακτηρισμό αυτό τον χρησιμοποίησε πρόσφατα ο επαγγελματίας "αριστερός αγωνιστής" και μονίμως από το 1944 ανεπάγγελτος, ο πολύ Μανόλης Γλέζος. Ναι αυτός που υποτίθεται ότι κατέβασε μιά νύχτα με φεγγάρι την σβάστικα από την ακρόπολη μαζί με τον φίλο του τον Σάντα, άσχετα αν είχαν τσακωθεί για το ποιός την πρωτοκατέβασε, αφού κοπάναγαν τον ιστό επί ώρες και στο τέλος αναγκάστηκαν να μασήσουν το συρματόσχοινο με τα δόντια τους. Όλα αυτά βέβαια χωρίς να πάρουν είδηση οι φρουροί και χωρίς ποτέ να βρεθεί αυτή η σημαία. Συγγνώμη για την ιστορική παραδρομή αλλά, αν για τον χαρακτηρισμός "αιμοσταγής Αλέξανδρος" μας παραπέμπετε στον Μ. Γλέζο, μάλλον δεν θα πάρουμε για ευνόητους λόγους.

Πέτρος Μανιτάκης είπε...

Ουρανοσκόπε, μέσα από την καρδιά μου, ο Θεός να σε έχει καλά.

Ανώνυμος είπε...

Παρατηρητή του "κόκκινου ουρανού" την καλησπέρα μου.

Πάει καιρός που παρακολουθώ το εξαιρετικό ιστολόγιο σου αλλά σου γράφω για πρώτη φορά.Τα συγχαρητήρια μου για την θεματολογία που επιλέγεις καθώς και για την καλαίσθητη παρουσίαση κυρίως όμως δε για τα ενδιαφέροντα και τις ευαισθησίες σου.

Μας χαρίζεις ένα παράθυρο σε πολλά ζέοντα θέματα που συμβαίνουν γύρω μας και τα οποία η κατεστημένη-κατευθυνόμενη "πολιτικά ορθή" (παρα)πληροφόρηση είτε τ'αγνοεί είτε τα παραποιεί.

Συνέχισε το αληθινά θεάρεστο έργο σου.Οι καιροί ου μενετοί και οφείλουμε άπαντες (οι εναπομείναντες "παραδοσιακοί")να βρισκόμαστε εν εγρηγόρσει για όσα σχεδιάζουν για εμάς χωρίς εμάς.

Περισσότερο παρά ποτέ ο κόσμος έχει ανάγκη μια "συντηρητική πνευματική επανάσταση'.Μια πνευματική επανάσταση για να ξαναβρούμε ο,τι έχουμε χάσει.Την Δικαιοσύνη,τον Σεβασμό,Την Εγκράτεια,την Φιλοπατρία,την Πίστη,την Αγάπη εντέλει την αληθινή Ελευθερία..Οτιδήποτε συνιστά τον πυρήνα των κατασυκοφαντημένων παραδοσιακών αξιών...

Το έργο σου αποτελεί προς τούτο αληθινό σάλπισμα Αντίστασης...

Ο Θεός να σε έχει καλά.
Με εκτίμηση Πολύβιος

-θα επανέλθω.

SkyWatcher είπε...

Σε ευχαριστώ και σε περιμένω, Πολύβιε.

rekman70 είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
rekman70 είπε...

ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΠΟΥ "ΥΠΑΡΧΕΙΣ" ΚΑΙ ΜΑΣ ΚΡΑΤΑΣ ΛΙΓΟ..."ΞΥΠΝΙΟΥΣ".....ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΓΕΡΟ ΛΗΘΑΡΓΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΕΡΙΚΛΥΕΙ...ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΚΑΙ ΠΑΛΙ!!
ΓΕΩΡΓΙΟΣ Ρ.

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
SkyWatcher είπε...

Με τιμά φίλε μου. Ευχαρίστως.

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ανώνυμος είπε...

Ειμαι το ιδιο ατομο που σ εδωσε ενα λινκ στη σελιδα thesecretrealtruth για ενα αρθρο σχετικα με τα αντικαταθλιπτικα. Βρηκα μια πολυ ωραια σελιδα, μ'ενα αρθρο για την Ελλαδα και την Ευρωπη γενικα..με πολυ καυστικο τονο και πολλες αληθειες. Μου αρεσε πολυ και ειπα να στο μεταφερω.

Ίων είπε...

Πολύ ωραίο το blog σου φίλε skywatcher! Εύγε!

Απλός Παρατηρητής είπε...

Skywatcher καλησπέρα . Μου αρέσει πολύ το ιστολόγιο σου και επειδή έχω αρκετό χρόνο στην διάθεση μου και αν θες και εσύ βέβαια, θα μπορούσα να μεταφράζω για σένα κάποιο κείμενο από τα Αγγλικά στα Ελληνικά.Καλή συνέχεια.

SkyWatcher είπε...

Ευχαριστώ. Εφόσον γνωρίζεις την θεματολογία, μπορείς να στέλνεις όποιο άρθρο θεωρείς καλό στο e-mail του ΚΟ.

Κώστας Καραΐσκος είπε...

Χαίρε συνέλληνα Ουρανοσκόπε! Συγχαρητήρια για τη δουλειά σου που είναι μάλλον μοναδική για τη χώρα μας και καλό κουράγιο για την όποια συνέχεια. Καλό είναι να έχουμε όσοι ζωντανοί κάποιαν επαφή, έστω και μακρόθεν, τόσο για την ευεργετική αίσθηση της συντροφικότητας όσο και για την απαραίτητη όσμωση των ιδεών.
Ευγνώμων,
Κώστας Καραΐσκος (ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ και ΑΝΤΙΦΩΝΗΤΗΣ), Κομοτηνή

S.J. Chryssoloras είπε...

Αν και...καταϊδρωμένο το σχόλιό μου, θαρρώ πως ο αγαπητότατος Σκάιγουόκερ απάντησε εκπληκτικά και αποστομωτικά σε σένα «Ανώνυμε». Εγώ να προσθέσω το εξής επίσης: Γιατί άραγε αυτός ο...αιμοσταγής Αλέξανδρος, λατρεύτηκε ως Θεός από όλους τους λαούς που... επισκεύθηκε; Γιατί η λέξη «κατέκτησε» δεν υιοθετήθηκε από κανέναν «κατακτημένο» λαό που σε αντίθετη περίπτωση, όπως άλλοι κατακτητές (Π.χ. Αττίλας, Τζένγκις Χαν κλπ), θα είχε στιγματιστεί με τη λέξη αυτή από αυτούς; Αυτό!